Ja na masę mieszam Herkulesa z Mlekovity z MassItem Ostrovitu, robię sobie bulka węglo:białka 1:1 i mam smak, dobrą rozpuszczalność i wysoką jakość białka, a gdy jestem na redukcji, to sypię 1:1 z białkiem z Ostrovitu i tak samo jest smak, rozpuszczalność i jakość :D Oraz najważniejsze, w obu przypadkach bardzo ekonomicznie. W hurtowniach [...]
[...] Układając dietę można manipulować tymi składnikami w celu uzyskania wszystkich niezbędnych aminokwasów – istotne to jest szczególnie dla wegetarian. Dodać należy również, że jakość białka zależy w dużej mierze od jakości produktów. O ile mięso samo w sobie jest wartościowym źródłem tak już zwykła wędlina paczkowana kupiona w pierwszym lepszym [...]
SKEBA a mnie własnie ciekawi jak się przekłada jakość. Kupuję obecnie c-6, ale zastanawiam się na czym polega jakość białka :P Jesli w ogóle da się to odczuć ;) A teoretycznie czym to się może różnić, przyswajalnością, BV?
[...] 21,4 Zawartość węglowodanów (g) 3 Wartość energetyczna (kcal) 246 Wyniki dotyca 100 g produktu. Tak więc tłuszczu jest więcej niż 15%... A białka wcale nie jest tak dużo. Teraz mam pytanie do expertów z działu: Czy warto to kupować, biorąc pod uwagę jakość białka serwatkowego?? Pozdrowienia! Choć życie nasze splunięcia nie warte - Eviva l'arte
Główne zalety dobrej odżywki białkowej Wysoka jakość białka - produkty białkowe bazujące na koncentracie białek serwatkowych charakteryzują się wysoką wartością biologiczną, obfitując w egzogenne aminokwasy, które są niezbędne do budowy masy mięśniowej i odpowiedniej regeneracji. Koncentrat białka serwatkowego z powodzeniem więc może stanowić [...]
[...] jednolitej konsystencji. Będzie zdecydowana różnica jeśli białko wymieszamy w szklance łyżką, czy wstrząśniemy shaker’em. Na występowanie grudek wpływ ma również skład czy jakość białka. Wyroby niektórych producentów charakteryzują się większą tendencją do tworzenia grudek i trudniej jest je rozpuścić u innych bywa, że białko rozpuszcza się od [...]
jasne że tak i patrze na jakość białka i na skład a wpi na znacząco lepszy skład i jest lepsze niż wpc nawet teraz jem wpi w tym momencie.TY tym chandlujesz wiec norma że bedziesz polecał tansze białko którym jest wpc niż wpi które jest lepsze jakościowo i składowo niz skład białka w wpc.A to że wpi jest droższe i ma swoją cene warto wiecej dać [...]
Nieznana firma, nieznana jakość białka. Próżno szukać coś więcej na temat tego produktu, żadnych rzetelnych informacji, czy wrzuconych gdzieś wyników badań na zawartość białka. W przeciwieństwie do np. białek SFD , tutaj w każdym białku, na stronie sklepu znajdziesz aktualne wyniki badań np. [...]
Może autor tematu niezbyt precyzyjnie zadał pytanie, ale być może chodzi mu jakość białka. W sensie ilość białka w białku, smakowitość, rozpuszczalność, tworzenie się piany itd. W sumie sam jestem ciekaw. Ostatnio ceny poszybowały w górę i zacząłem się rozglądać za jakąś bardziej ekonomiczną alternatywą.
taniej Ci wyjdzie kupic whey'a i masz pewnosc ze masz dobrá jakosc bialka, w tym jogurcie nie wiadomo co tam jest %-) a watpie zeby bylo dobre pelnowartosciowe bialeczko
[...] ze wsi przyjechał i sprzedaje tam duże jajka po 69g. Nawet kasy fiskalnej nie ma, więc myślałem że to jakiś wieśniak co ma własne kury. Ostatnio lukam a tam klasa 3... Właściwie to jajka nie są niezastąpione. Jadłem je jeszcze ze względu na wysoką jakość białka i cynk, ale cynku jak kot napłakał coś 1.2mg na 100g a białko można z mięsa czy ryby.
[...] nie ma, więc myślałem że to jakiś wieśniak co ma własne kury. Ostatnio lukam a tam klasa 3... Właściwie to jajka nie są niezastąpione. Jadłem je jeszcze ze względu na wysoką jakość białka i cynk, ale cynku jak kot napłakał coś 1.2mg na 100g a białko można z mięsa czy ryby. Zgadza sie ale w jajkach są przecież witaminy jeszcze prócz WIT C... [...]
Jeżeli stawiasz na jakość białka - to musisz zapłacić mniej więcej około 70-80 zł za 1kg WPC w tej chwili. Jak ktoś poleca "dobrej jakości białko" i podaje jako taki przykład hiteca anabol protein - czyli jedno z najgorszych jakościowo białek na rynku (i to od lat) - ten niestety nie ma pojęcia, o czym pisze. Bo nie można nazwać dobrym jakościowo [...]
[...] zachowaniu świeżości, niż pozostawienie go na noc w temperaturze pokojowej i narażać produkt utratę jakości i świeżości. Podwójne podgrzewanie nie będzie miało wpływu na jakość białka w omlecie czy kurczaku, a z pewnością ciepły posiłek będzie smaczniejszy. Nie warto jednak przeginać z tym podgrzewaniem, a podgrzać jedynie do temperatury, [...]
ostatnio na dole typek to pił sie dowiedziałem wiadomo jakosc białka marna Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 356 kJ / 84 kcal Tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g Węglowodany 9,0 g w tym cukry 8,9 g Białko 8,0 g Sól 0,10 Zmieniony przez - GZ1948 w dniu 2016-07-18 15:02:28
[...] do śledzia i siemienia lnianego ): , , , , , , Brak witamin: , , ██████████████████████████████████████████████████████████████████████████████ 12,6g ▬ względna jakość białka = 136 ▬ ------------------------------------------------------------------------------------ Prawie 1,5x mniej białka niż pozostałe produkty, ale wyższa jakość [...]
[...] osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia wytrenowania. Aby Białko dostarczane w pożywieniu mogło być [...]
no właśnie , dla większości pewnie żadna różnica ale jak ktoś ma problemu z trawieniem laktozy to już może zrobić się nie przyjemnie że strony układu pokarmowego .. co wtedy z tego że odżywka jest przebadane na ilość/jakość białka i tu jest ok skoro takie rzeczy się trafiają
[...] osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia wytrenowania. Aby białko dostarczane w pożywieniu mogło być [...]
ale widzisz - nawet w extremalnych przypadkach nie ma wiecej niz 3g/kgmc tak jak juz wspomnialem - duzo tez zalezy od rodzaju bialka - od jego strawnosci strawnosc roslinnego wynosi srednio 80% jesli ktos dostarcza ma dajmy na to ~30% z tych 3g roslinnego to juz ma nie 3g tylko ~2,8 pozniej zwierzece okolo 95% wiec kolejne ~5% odpada nie duzo - [...]